Monstruozan čin maloljetnika

Prijatelji se opraštaju od mladića kojeg su tukli dok nije umro

20:28, 22.09.2019.
Izvor: Blic
Srbiju je danas potresla vijest o stravičnom ubistvu osamnaestogodišnjeg Martina Barne iz Novog Kneževca, za kojeg se sumnja da je nastradao nakon stravičnih udaraca vršnjaka, a njegovi prijatelji, kao i oni koji ga nisu pozvavali, opraštaju se od nesrećnog dječka.

Martinovo tijelo je pronađeno u parku u Novom Kneževcu 18. septembra ove godine, bez vidljivih povreda. Međutim, nakon završene obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno, te da je mladiću od udarca u stomak pukla jetra. Ubrzo su uhapšena četvorica mladića M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloljetnika, osumnjičeni za ubistvo Martina.

Monstruozni čin maloljetnika koji su počinili ovo djelo izazvao je buru komentara korisnika društvenih mreža koji izražavaju najdublje saučešće Martinovoj porodici, ali i najoštije osuđuju zločin.

Igor Jurić je objavio fotografiju mladića na svom profilu na Fejsbuku, uz poruku da "o ovome ne smije da se ćuti", kao i da bi u novembru Martin trebalo da slavi punoljetstvo, a onda su uslijedile reakcije naroda.

Veliki broj građana oprostio se od Martina porukom: "Počivaj u miru, anđeli neka te čuvaju", dok njegovi prijatelji komentarišu da im je "bio kao brat".

"Pretužno…", "Strašno!", "O Bože, zar je moguće?", "Otkuda toliko agresije kod mladih ljudi?", samo su neki od komentara i pitanja bez odgovora. Ipak, pored njih mogu se pročitati i komentari u kojima ljudi tvrde da su počinioci ovog ubistva već slovili za "loše momke", te da u Novom Kneževcu maltretiraju svoje vršnjake, ali i starije sugrađane.

Sudeći po komentarima, Martin je od istih tih delikvenata prije oko mjesec dana zadobio povrede zbog kojih je morao da se obrati ljekaru. Naročito zabrinjava činjenica da, ni poslije tog događaja niko nije reagovao.

Četvorici osumnjičenih za ubistvo nakon saslušanja u Tužilaštvu određeno je 30 dana pritvora.