Prevarom i pronevjerom prisvojili 4.000 KM, pronađena marihuana i heroin

  • 19.08.2020. 11:17

Policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, 18.08.2020. godine obratio se A.M., ovlašteni predstavnik poslovnog subjekta koji se bavi priređivanjem igara na sreću koji je prijavio da je u mjesecu Avgustu ove godine na osnovu potvrde za isplatu dobitka jednom licu u više navrata isplaćeni iznosi u visini od ukupno 4.000,00 KM. Pregledom potvrde za isplatu dobitka utrđeno je da je potvrda identična originalnoj potvrdi poslovnog subjekta koju sistem nije prepoznavao kao lažnu.  

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o lici M.U. kod kojeg su prilikom kontrole pronašli spornu potvrdu. U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je spornu potvrdu o isplati dobitka dobio od lica V.S., inače zaposlenog kod poslovnog subjekta kao serviser. 

Prilikom lišenja slobode, kod lica V.S. je pronađena zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne težine oko 2,6 grama, smeđa praškasta meterija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, ukupne težine oko 1,1 gram, medicinske lijekove koji se nalaze na spisku psihotropnih tvari za koju nije imao medicinsku dokumentaciju kao i pribor za uživanje opojnih droga.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da je lice M.U. počinilo krivično djelo „Prevara“ a lice V.S. krivično djelo „Pronevjera“ te naložio da se nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica OJT Banja Luka dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima a za lice V.S. podnese i Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.  

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм