Hrvatska

Pretukli ženu, skinuli je golu, vezali i vozili u gepeku dok ih policija nije zaustavila

17:11, 07.07.2020.
Izvor: Index.hr
U istražnom zatvoru zadržani su 43-godišnjak i 65-godišnjakinja osumnjičeni da su napali njima blisku ženu, tukli je, ponižavali, skinuli golu i vozili u gepeku automobila dok ih policija nije zaustavila.

Sudija istrage Županijskog suda u Rijeci na prijedlog državnog Tužilaštva odlučio da ih zadrži u istražnom zatvoru sljedećih mjesec dana kako na slobodi ne bi utcali na svjedoke i ponovili nedjelo.

Terete ih za protivpravno oduzimanje slobode, tjelesne povrede i nasilje u porodici. Muškarac je osumnjičen i za teško krivično djelo protiv polne slobode, a 65-godišnjakinja zbog prijetnje.

Tužilaštvo sumnja da su početkom jula na području Primorsko-goranske županije presreli blisku im 42-godišnju ženu. Fizički je napali, vrijeđali pogrdnim nazivima, strgali sa nje svu odjeću i pritom je više puta udarili nanijevši joj tjelesne povrede. Prijetili su daljnjim fizičkim nasiljem te da će objaviti fotografije njenog golog tijela, a muškarac je nad njom počinio "kažnjivo djelo protiv polne slobode".

Silom su je ugurali u gepek automobila te je vozili kraće vrijeme dok ih nije zaustavila policija, stoji u saopštenju županijskog državnog tužilaštva u Rijeci.

Zabranjeno im je i približavanje žrtvi te uspostavljanje veze s njom ili svjedokom.