Sinanović ispričao detalje incidenta

Pretučen sam zbog prijave o kršenju samoizolacije

  • 02.06.2020. 16:09

Nesvakidašnji slučaj dogodio se 23. maja u ugostiteljskom objektu u Žepču, kada je napadnut i pretučen Marinko Sinanović iz Ozmice, a kako tvrdi u razgovoru za "Avaz", svemu je prethodila ranija prijava napadača da krše izrečenu mjeru samoizolacije.

Toga dana nalazio se u jednom kafe baru kada ga je fizički napao D. Jozinović, zadavši mu tom prilikom nekoliko udaraca šakom u glavu i nogama po čitavom tijelu.

- Nakon toga sam pao i onesvijestio se. Kasnije mi prilazi i govori "da se dogovorimo", nakon čega sam mu rekao da se makne od mene i da ću pozvati policiju - priča on.

Kaže da mu je nakon toga prišao mlađi brat Jozinović, koji ga je, tvrdi Sinanović, pesnicom udario u lijevu stranu glave, nakon čega ponovo pada u nesvijest.

- Kada sam došao svijesti, u međuvremenu je stigla i policija. Zatražio sam da se pozove hitna, jer mi je bilo loše i imao sam bolove po čitavom tijelu, posebno u predjelu glave. Umjesto da pozovu hitnu, policija se udaljila s lica mjesta - tvrdi Sinanović.

Zatim je automobilom prevezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje je ponovo izgubio svijest i pao, a nakon nekog vremena je došao sebi, primio potrebnu terapiju te je otpušten.

- Smatram da sam napadnut jer sam izvjestan period prije incidenta pozvao policiju i prijavio D. Jozinović i druge što su kršili samoizolaciju. Odlukom općinskog načelnika, bio sam mobiliziran i zadužen da prijavim kršenja mjera štaba civilne zaštite - objašnjava Sinanović, koji je ogorčen što je napadnut, posebno uzme li se u obzir da je ratni vojni invalid 80 posto, ali i jer, tvrdi, policija, navodno, nije htjela pozvati hitnu da mu se ukaže pomoć.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок