Akcija "Škorpion"

Zbog krijumčarenja pao i službenik Granične policije BiH

  • 20.12.2018. 11:33

Meta policijske akcije "Škorpion", koja se sprovodi na području Brčkog i Bijeljine, su 12 lica osumnjičenih za organizovani kriminal povezan sa trgovinom ljudima, krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom oružja i vojne opreme, među kojima je aktivni policijski službenik Granične policije BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uporedo sa hapšenjima vrše se pretresi na više od deset lokacija na širem području Brčkog i Bijeljine gdje je do sada pronađena znatna količina oružja i vojne opreme kao i krijumčarena roba veće vrijednosti, piše u saopštenju. 

"Istražilac Tužilaštva BiH nalazi se na terenu gdje koordiniše aktivnosti više desetina policijskih službenika Policije distrikta Brčko, Granične policije i MUP-a Republike Srpske koji učestvuju u akciji", navedeno je u saopštenju. 

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se ta organizovana kriminalna grupa duži vremenski period bavi krijumčarenjem oružja i vojne opreme u zemlje EU, trgovinom ljudima i krijumčarenjem roba veće vrijednosti iz Srbije u BiH. 

U izvršenju krivičnih djela ima elemenata zloupotrebe položaja i koruptivnih aktivnosti. 

U ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Srbije. 

Nakon hapšenja i policijske obrade, osumnjičeni će biti predati u nadležnost tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, piše u saopštenju. 

Akcija se sprovodi prema nalogu Tužilaštva BiH.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм