Pretresi u Lovačkom udruženju "Uzlomac", Glamočak zloupotrijebio položaj

  • 26.06.2020. 18:48

Prijava za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, pečata i prostorija Lovačkog udruženja “Uzlomac”, ali i za lažno predstavljanje, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, sve to ide na teret Nedeljka Glamočaka kao bivšeg predsjednika kotorvaroškog Lovačkog udruženja "Uzlomac" i narodog poslanika SDS-a. 

Uz to će mu, nezvanično, na teret biti stavljeno i krivično djelo nepoštovanje mjera koje se odnose na zaštitu stanovništva od pandemije i to zato što je u jeku virusa korona sazvao sabor lovaca na kome je bilo 67 lovaca, dok je za nedjelju sazvao Skupštinu Lovačkog udruženja na koju je pozvano više od 70 lovaca. Policija pretresa.

"Policijski službenici PU Banja Luka izvršili su pretres prostorija u Lovačkom udruženju “Uzlomac". Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: dva pečata LU ,,Uzlomac", finansijski izvještaji, završni računi, ulazne fakture i dr. o poslovanju LU ,,Uzlomac" Kotor Varoš. Navedeni predmeti će biti deponovani u Osnovni sud Kotor Varoš", poručuju iz PU Banjaluka.

Glamočak nikako da se pomiri sa činjenicom da više nije "vođa" kotorvaroških lovaca. Iako je na izbornoj skupštini održanoj prije godinu dana izabran novi predsjednik, Milan Vasiljević, poslanik SDS-a ne odustaje od fotelje ni nakon što je imenovanje Vasiljevića potvrdio i sud. Novoizabrani predsjednik kaže da mu Glamočak i dalje onemogućava pristup prostorijama. Čuo je za pretres, ali i za to da će se Glamočak žaliti. Nada se što skorijem rješenju lovačke trakavice. 

“E sad kao i svako rješenje koje sud izda, imamo određen rok žalbi, čekamo da prođe rok žalbe, da rješenje postane pravosnažno i kada se to desi imamo sve preduslove da otvorimo lov. Međutim, ako se ne desi kakva žalba, ali ako se desi, onda opet može doći do određenih zavrzlama, haosa, meteža", kaže Milan Vasiljević, novoizabrani predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac".

Nedeljko Glamočak danas nije odgovarao na naše pozive. Izbori u Udruženju ''Uzlomac'' bili su 12. maja prošle godine kada je na tu poziciju izabran Milan Vasiljević. Do tada je u Udruženju ''vladao'' Glamočak koji se na funkciju, izgleda, samoproglasio, jer je sve vrijeme u Sudskom registru, kao predsjednik Udruženja, bio naveden Žarko Tešić. Osim toga, isplivavaju brojne nezakonitosti i nelogičnosti u radu čime se sada bave i istražni organi. Sve to ide najviše na štetu lovaca. jer im je, zbog svega što se dešava, zabranjen lov. 
 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)