Akcije “Vidikovac”

Pretresi u Banjaluci - oduzeti narkotici, uhapšeno osam osoba

18:37, 18.02.2020.
Izvor: ATV
35 kilograma marihuane, 1,2 kilograma kokaina, osam uhapšenih - rezultat je današnje policijske akcije “Vidikovac”. Kako ATV nezvanično saznaje uhapšeni su Marko Kostić, Filip Milojević, Luka Maunaga, Marko Strika, Stanislav Podešva, Anastasija Borić, Sofija Mirković i Srđan Kostić. 

Aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku, kažu iz Policijske uprave Banjaluka. Do sada su pretresi izvršeni na devet lokacija u Banjaluci koje koriste osumnjičeni. 

"Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: oko 35 kg zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 1.270 gr biijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dvije mrvilice za opojnu drogu, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela", kaže portparol policijske uprave Banjaluka, Danijela Mučibabić.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Uhapšeni se nalaze na kriminalističkoj obradi u policiji.