Pretresi na više lokacija: Pronađeni oružje, novac i droga

13:46, 23.12.2020.
Izvor: Srna
Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni izvještaji protiv lica čiji su inicijali I.Z. iz Tuzle i S.B. iz Srebrenika zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz kantonalnog MUP-a.

Izvještaj će biti podnesen i protiv lica iz Tuzle čiji su inicijali M.P. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo prevara.

Uslučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete droge, kantonalnom Tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji protiv I.Z. i E.M, oba iz Tuzle, te A.S. iz Doboj Istoka, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Policija je, preduzimajući radnje na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, izvršila pretrese na pet lokacija na području Tuzle, Srebrenika i Doboj Istoka.

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – dvije poluautomatske puške, 192 komada municije različitih kalibara, devet ručnih bombi, dokumentacija o kupoprodaji vozila, 3.400 tableta tramadol, tri PVC pakovanja amfetamina, digitalna vaga, određena količina novca, mašina za pranje automila i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni juče po naredbama opštinskih sudova, a po sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije.