SIPA na terenu

Pretresi i u Banjaluci: Uhapšeno 11 carinika zbog primanja mita

  • 26.02.2019. 10:14

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode 11 carinika, službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zaposlenih na graničkim prelazima Gradiška, Orašje i Šamac, a koji su osumnjičeni za krivična djela primanja dara ili drugih oblika koristi.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH, a u okviru akcije kodnog naziva "Brend", saopšteno je iz Tužilaštva. 

U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih lica, službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banjaluke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac, saopšteno je iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Osumnjičenim licima se stavlja na teret da su u saradnji sa drugim licima, a kao službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi tražili i uzimali novac od lica koja vrše uvoz roba iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za što su im osumnjičeni obezbjeđivali nesmetan uvoz roba u Bosnu i Hercegovinu bez propisane carinske kontrole i stvarnog carinjenja roba.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Brend“  biće poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)