Detalji nesreće kod Subotice

Preticanje u magli odnijelo dva života

  • 20.12.2019. 13:07

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče oko sedam sati ujutru dogodila na magistralnom putu između Subotice i Bajmoka, poginuli su Jugoslav Pujin (46) iz Subotice i Pajo Peić Tukuljac (55) iz Mišićeva.

Do nesreće je došlo kada je Pujin, sa kojim je u vozilu bila supruga Nedeljka, vozeći iz pravca Subotice preticao teretno vozilo, uletio u "makazice" i direktno se sudario sa Pajom Peićem Tukuljcem, koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači oba automobila su poginula na licu mesta, dok je Nedeljka lakše povrijeđena i zbrinuta u Opštoj bolnici u Subotici. Na njih je naletjelo i treće vozilo, u kome, na sreću, nema povrijeđenih.

Prizor u blizini skretanja za Tavankut ledio je krv u žilama. Dva smrskana i prevrnuta automobila, treći takođe slupan, koji je odletio na stranu... Na mjesto nesreće odmah su stigle ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasci, koji su pomagali da se iz olupina automobila izvuku tijela nastradalih.

Kada su ljudi izvučeni, ljekari su nažalost mogli samo da konstatuju smrt dvojice muškaraca, dok je žena odmah prevezena u bolnicu.

- Gospođa koja je bila suvozač u jednom automobilu je u stabilnom stanju, ima povredu ramena i posle urađenih analiza biće puštena na kućno liječenje - kaže dr Mirsad Maljanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Subotici.

Stravičnom udesu prisustvovao je veliki broj očevidaca, koji su se u to vrijeme našli na putu. Kako kažu, kolovoz je bio vlažan, a zbog magle je vidljivost bila značajno smanjena. Pravo je, kažu, čudo da je neko uopšte preživio takvu nesreću.

- Bijela linija se jedva vidjela, mislim da je vidljivost bila jedva 300 metara. Primijetio sam da obilazi, ali sam išao dosta sporije, pa sam uspeo da se zaustavim - priča nam jedan od očevidaca. - Čovjek koji je bio prvi u pravcu ka Subotici i na koga je vozilo naletelo nije imao šansu da izbegne sudar. Vozilo koje je obilazilo kamion je vjerovatno i proklizalo, a moguće da vozač od magle nije dobro procijenio udaljenost drugog vozila. Šta god da je, dva života su ugašena.

Тагови: