Tužilaštvo Banjaluka

Presreo automobil, vozača pretukao i otuđio mu 500 maraka

  • 20.12.2018. 10:45

Policija iz Laktaša sprovela je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka lice čiji su inicijali B.V. iz Laktaša, osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo, protivpravno lišavanje slobode, izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Bogdanu Vajukiću /20/ iz Laktaša pritvor.

Lice je osumnjičeno da je juče oko 2.00 časa, na lokalnom putu u mjestu Miloševci, opština Laktaši, svojim automobilom "golf" presrelo putnički automobil "mercedes", onemogućilo mu dalje kretanje, te na silu izvuklo dvadesetčetvorogodišnjaka i nanijelo mu vidne povreda, nakon čega ga je uguralo u svoj automobil i od njega otuđilo oko 500 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. 

Povrijeđeno lice je zbog zadobijenih povreda prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržano na liječenju. 

Na licu mjesta izvršen je uviđaj i preduzete su potrebne mjere i radnje naložene od postupajućeg tužioca radi dokazivanja navedenih krivičnih djela.

Mladić pušten na kućno liječenje

Dvadesetčetvorogodišnjak, kojem je lice čiji su inicijali B.V. nanijelo vidne povrede, nakon presretanja automobilom na lokalnom putu u Miloševcima u Laktašima, stabilnog je zdravstvenog stanja i pušten je na kućno liječenje.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske saopšteno je da je pacijent čiji su inicijali S.Ć. dovezen u ovu zdravstvenu ustanovu juče u 4.30 časova, sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši. 

Prema riječima načelnika Urgentnog centra UKC-a Republie Srpske Dragana Rakanovića, pacijent je zadobio povrede lica koje su mu zbrinute, te mu je urađena dodatna dijagnostika. 

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da je policija iz Laktaša sprovela u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka lice čiji su inicijali B.V. iz Laktaša, osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo, protivpravno lišavanje slobode, izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. 

Lice je osumnjičeno da je juče oko 2.00 časa, na lokalnom putu u mjestu Miloševci, opština Laktaši, svojim automobilom "golf" presrelo putnički automobil "mercedes", onemogućilo mu dalje kretanje, te na silu izvuklo dvadesetčetvorogodišnjaka i nanijelo mu vidne povreda, nakon čega ga je uguralo u svoj automobil i od njega otuđilo oko 500 KM.

Тагови: