Preokret u istrazi zločina kod Omarske, čobanin priznao ubistvo sestrića!

  • 16.12.2020. 08:25

Radovan Batar iz Kmećana priznao je ubistvo svog sestrića Draženka Mačkića (41), koga je izbo nožem u tuči u selu Gornja Lamovita kod Omarske, potvrđeno je "Novostima".

Iako se, na osnovu Batareve izjave, u početku sumnjalo da je Draženka ubo njegov otac Stojan Mačkić, nakon uviđaja i saslušanja svih aktera došlo je do preokreta u istrazi. Ispostavilo se da je zločin počinio Batar, dok je Stojan zapravo pokušavao da spriječi tuču između njega i svog sina, pri čemu je i sam povređen.

Stojan je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, dok je Batar predat Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva.

- Osumnjičeni Batar je tokom ispitivanja priznao zločin. Tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva. Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog tzv. uznemirenja javnosti.

Zločin se dogodio u nedjelju oko 22.45 pored šatora u kojem su čobani spavali. Kobnog dana Draženko i Radovan su bili u kafani i pili, a kada su se vratili do šatora došlo je do svađe. Sve je brzo preraslo u tuču i obračun tokom kojeg je Batar nožem ubo Draženka. U tuči i Stojan je zadobio povrede glave i ruke, zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć.

- Tu nema klasičnog motiva ubistva. Radilo se o prepirci, koja je prerasla u svađu. Svađa je prerasla u tuču i došlo je do teškog zločina u kojem je jedna osoba izgubila život - kaže izvor blizak istrazi.

Svi akteri sukoba su porijeklom s Manjače i vlasnici su velikog stada ovaca, s kojim se svakodnevno kreću i često mijenjaju lokaciju boravka kako bi stadu omogućili kvalitetnu ispašu. Na njivi na kojoj se zločin dogodio "kampovali" su nekoliko dana.

(Novosti)

Тагови: