Niš

Preminuo starac na kojeg je pao kabl od struje

  • 07.08.2019. 15:54

Povodom pogibije Nišlije Mirka Veselinovića (89) koga je juče nedaleko od Željezničke stanice Crveni krst udarila struja iz kontaktnog kabla, oglasile su se Infrastrukture Železnica Srbije saopštenjem u kojem se priznaje da je postojao kvar koji je za starca bio koban, ali se naglašava da je bio na mjestu gdje je zabranjen pristup neovlašćenim licima.

"Nesreća se dogodila kada je iznad koloseka koji nije u javnoj upotrebi, došlo do opuštanja nosećeg užeta kontaktne mreže u krugu niške Ložionice na Crvenom Krstu, gdje je zabranjeno kretanje neovlašćenim licima i gdje se mogu nalaziti isključivo službena, obučena lica kompanija železničkog sektora. Pripadnici MUP sprovode istragu zašto se nastradala osoba neovlašćeno nalazila na službenom železničkom mostu", navodi se u saopštenju koje je potpisao Nenad Stanisavljević, PR Infrastruktura Železnica Srbije.

Železnice Srbije navode i da je registrovan poremećaj u napajanju kontaktne mreže strujom, ali da se nesreća dogodila prije nego što je njihova ekipa stigla na lice mjesta kako bi kvar otklonila.

"Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, ekipa je odmah popravila noseće uže kontaktne mreže koja od tog trenutka redovno radi. Ispravna kontaktna mreža preduslov je obavljanja svih poslova na željezničkoj infrastrukturi pa se redovno pregleda i servisira. Kvarovi na kontaktnoj mreži se istog trenutka elektronski registruju a stručne službe "Infrastrukture Železnice Srbije" obučene su i osposobljene da reaguju i otklone oštećenja na elektrotehničkoj železničkoj infrastrukturi", navodi se u saopštenju.

Takođe, izražava se žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog, ali se apeluje na građane da se ne kreću na železničkim službenim mestima, da poštuju zabrane i upozorenja, kako ne bi ugrozili svoj i tuđe živote.

Novinar Telegrafa uvjerio se na mjestu nesreće da je kontaktni kabl visio na nebezbjednoj visini po ljude što je najverovatnije posljedica nevremena koje je u petak zahvatilo Niš.

Da podsjetimo, Mirko Veselinović, koji je najverovatnije brao šljive kraj napuštene pruge, zadobio je opekotine drugog i trećeg stepena od kojih je preminuo u utorak uveče u niškoj bolnici.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.