Prijedorčani u šoku

Preminuo policajac koji je ranjen u Prijedoru

  • 22.04.2019. 19:04

Ono što je razbjesnilo Marka Šabića bile su riječi njegove supruge da je narkoman. Nakon što je to čuo krenuo je nožem na nju. U namjeri da zaštiti snahu, pred pomahnitalog sina stao je njegov otac koji dobija dva uboda nožem u leđa. Prolazi sa lakšim povredama, dok Marko bježi u kuću i zaključava se u kupatilu.

Pozvani su hitna pomoć i policija. Na intervenciju je stigao policajac Slađenko Tubin. Šabiće je poznavao, Marka posebno jer je i ranije bio sklon krivičnim djelima. Ispred zaključanog kupatila pregovara s njim da izađe i da se sve mirno riješi. Vrata se otvaraju ali nema mira. Začuli su se pucnji iz lovačke puške. Policajac je ranjen, ali je uspio da istrči iz kuće. Šabić ide za njim, i dalje puca, Tubin odgovara, ali ga ne pogađa. Bježi, a ranjenog policajca hitno prevoze u prijedorsku bolnicu. Nažalost, ljekari, i pored svih napora, nisu uspjeli da se izbore sa teškim ranama u predjelu stomaka. 

"Negdje dva sata po početku operacije došlo je do zastoja srčanog rada i reanimacije gdje je pacijent uspješno reanimiran. Operacija je trajala oko tri i po sata, oko pola 12 smo završili operaciju, poslije toga je prebačen na intenzivnu njegu, nažalost, oko jedan sat je preminuo", istakao je Marko Beronja, hirurg bolnice u Prijedoru.
 
Marko Šabić je sinoć uhapšen. Protiv njega je podnesen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je ubio policajca Slađenka Tubina i pokušao ubiti svoju suprugu. Dok je sinoć pucao na policajca, lakše je ranio i svoju maloljetnu ćerku. Njegov otac prebačen je u banjalučki Klinički centar i stabilno je. Mještani Gornje Ravske kažu da je Marko bio problematičan i da je imao psihičkih problema. Šokirani su. Kažu, ovo je horor.

"To je tragedija i za porodicu i mjesto i opštinu... Porodica kao porodica nije bila problematična, bili su za uzor, ali je ovaj mali, da kažem mali, Marko, on je bio čovjek koji je ležao na psihijatriji".

"Kud baš na Uskrs da sin ubode oca s leđa, a onda da uzme lovačku pušku i upuca policajca u stomak".  

"Slađenka Tubina sam poznavao 30 godina, družili se sa njim, momak kakvog će rijetko stanica policije Ljubija imati", naglasili su mještani Gornje Ravske.

U MUP-u Republike Srpske, a posebno u prijedorskoj Policijskoj upravi, žale za kolegom. 

"Za kolegu Tubina imam samo najljepše riječi, radilo se o jednom hrabrom i poštenom policijskom službeniku, prije svega odvažnom, koji je krenuo na izvršenje zadatka poznavajući prilike na terenu i samom teritoriju", rekao je Sretoje Vujanović, načelnik PU Prijedor.

"Policijski službenik je pokušao mirnim putem da ubijedi lice da se preda i da izađe, međutim, on je na tu njegovu molbu pucao u njega iz lovačkog oružja", istakla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske. 

Gradonačelnik Prijedora uputio je porodici telegram saučešća, žali za ubijenim policajcem. Strašno je to što se desilo, kaže danas predsjednica Republike Srpske. 

"Osuđujem svaki vid nasilja, a pogotovo kad se desi nešto tako strašno i kad neko odluči da nekome oduzme život. Zaista, strašna stvar", istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

"Ogromna šteta i za društvo i za porodicu i nenandoknadiv je gubitak smrt ovako mladog čovjeka koji je samo vršio svoju dužnost", naglasio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora. 

Telegrame saučešća porodici policajca uputili su predsjedavajući, i srpski član, Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske, predsjednik Vlade Srpske, ministar unutrašnjih poslova i Savez sindikata. 
 

Тагови: