Valjevo

Preminuo mladi vjeroučitelj Predrag Jevtić od virusa korona

14:17, 07.04.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Dugogodišnji nastavnik vjeronauke u izdvojenim odjeljenjima OŠ "Mile Dubljević" Lajkovac (Bogovađa, Bajevac, Vračević, Markova Crkva, Ratkovac, Nepričava) Predrag – Peđa Jevtić preminuo je 5. aprila 2020. godine u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju jake upale pluća, uzrokovane korona virusom.

Predrag Jevtić je rođen u Valjevu 25. marta 1981. godine. Osnovnu školu "Sestre Ilić" i Tehničku školu završio je u rodnom gradu, a studije Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, prenosi Lajkovac na dlanu.

Vjeroučitelj je živio u Valjevu.

Usnuo je u Gospodu dragi i cjenjeni vjeroučitelj, objavila je Eparhija valjevska:

 U izdvojenim odeljenjima lajkovačke osmoletke "Mile Dubljević" učenicima više generacija prenosio je znanje o nauci Hristovoj, jednako svjedočeći sve jevanđeljske vrline. Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu. Porodica, braća i sestre u Hristu, brojni učenici i svi koji su ga poznavali čuvaće sećanje na dragog im Peđu, uz molitvu Gospodu i Majci Božjoj da njegovu dušu prigrle u Carstvu nebeskom, gde se pravednici raduju - navodi se u objavi.

Akademski slikar Miloje Mitrović i likovni pedagog u istoj školi, tast preminulog vjeroučitelja Peđe je rekao, da je neopisivo uporediti osjećaj, kada se nešto poput pandemije virusa korona dešava tamo negdje i nekom drugom i da ma koliko bili svjesni složenosti trenutka, tako nas žestoko iznenadi i stvori jedan sasvim drugačiji osećaj i odnos prema svemu tome, upravo onog momenta kada se to dogodi nama i najbližima u našem okruženju.

Predrag Jevtić je iza sebe ostavio četrnaestomesečnog sina Savu.

U krugu najbližih, kako okolnosti vanrednog stanja nalažu, Predrag Jevtić biće sahranjen na Blagovesti, 7. aprila, u porodičnoj grobnici Jevtića u selu Belić.