Nije mu bilo spasa

Preminuo drugi dječak iz nesreće u Požarevcu: 8-godišnji blizanac izdahnuo u bolnici

  • 04.08.2019. 12:42

Jedini preživjeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan i drugi sinčić blizanac za čiji život su se ljekari lavovski borili poslije pogibije njegovog oca Aleksandra, bake Stanice i brata blizanca (8) danas je izdahnuo u bolnici i pored svih napora da mu spasu život i održe makar njega u životu majci i djedu Dragutinu Pešiću iz Kragujevca, potvrđeno je Kuriru iz porodice u Kragujevcu. 

Podsjetimo, otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebrno jezero gdje je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živjeli su kod svoje majke, od koje se on razveo prije nekoliko godina, a ljetnji raspust trebalo je da provedu kod oca, objavile su Novosti.

Do stravičnog udesa je došlo u subotu u prepodnevnim satima, nešto poslije 10 sati, kod mjesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil kojim je upravljao Adem S. je iz, zasad nepoznatih razloga, udario otpozadi "sitroen" u kome su se nalazili Pešići. U prvi mah je bilo javljeno da je Pešiće udario Turčin u autombilu finskih tablica, a jutros je objavljena informacija da je riječ navodno vozaču Albancu s Kosova s finskim tablicama.  

"Od siline udarca, "sitroen" se nekoliko puta prevrnuo i izletio sa druma. Zaustavio se poslije stotinak metara kraj puta. Na mjestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sjedištu", naveli su istražni organi.

Kako je potvrdio direktor smederevske Opšte bolnice dr Nenad Đorđević, jedan od dječaka odmah je prebačen u smederevsku bolnicu, ali je podlegao povredama na putu do te zdravstvene ustanove. Drugo dijete je bilo zbrinuto u Smederevu sa teškim povredama i reanimirano.

"Dječak je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd - naveo je dr Đorđević.

Djeda Dragutin skrhan od bola, najmilije izgubio u jednom danu

Crna vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći je tek u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešća komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe. Javljeno mu je, kaže, da je ostao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka. Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje slutnje su se obistinile kada su mu javljena imena nastradalih u saobraćajnoj nesreći.

"Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gdje ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povrijeđen", kao za sebe jedva zbori penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da vjeruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća. - Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utješim", priča nam jedan od komšija.

Blizance željno čekali godinama

Stradali Aleksandar bio je, kako saznaje list, veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili poslije više godina liječenja. Aleksandru je i brat preminuo, a živio je sa majkom i ocem Dragutinom. 

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.