Preminuli u Banjaluci imao nesuglasice sa bratom

  • 02.03.2020. 13:49

Završen je uviđaj ispred porodičnih kuća braće Bukša u banjalučkom naselju Perićevac, gdje se sinoć desilo teško porodično nasilje nakon kojeg je preminuo Milorad Bukša.

Kako "Nezavisne" saznaju, uhapšen je brat nastradalog Predrag i njegovi sinovi David i Danilo.

Osim njih, uhapšen je Predragov radnik Slaviša Adžić, koji je radio kao vozač.

Kako saznajemo od komšija, među braćom je bilo nesuglasica, a sukob je kulminirao sinoć u blizini njihovih kuća. Prema dosadašnjim nezvaničnim informacijama, četvorica muškaraca napala su Milorada. On je povrijeđen, a navodno ga je policija stavila u auto i odvezla. Preminuo je tokom transporta do policijske stanice.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da je uhapšeno više osoba.

"U Ulici Miloša Crnjanskog, Grad Banja Luka, dana 01.03.2020.godine, oko 20.00.časova, ispred porodične kuće, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između pet lica: P.B. (50) iz Banjaluke, D.B. (21) iz Banjaluke, D.B. (21) iz Banjaluke, S.A. (30) iz Dervente i M.B. (53) Banjaluke. Pomenuta lica su lišena slobode od strane policijskih službenika PS Lazarevo", saopšteno je.

Iz Tužilaštva su, uz navođenje inicijala, potvrdili da je Miloradu Bukši tokom transporta prema PS Lazarevo pozlilo, te da je preminuo.  

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja a naložena je i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.