Kruševac

Preminula Ana (15) - podlegla povredama 5 dana nakon tragedije

  • 27.09.2020.19:41

Djevojčica Ana B. (15) iz Obreža kod Varvarina podlegla je teškim povredama zadobijenim u saobraćajnoj nezgodi, nakon pet dana borbe ljekara Kliničkog centra Niš, saznaju “Novosti”.

Čitav slučaj istražuje nadležno tužilaštvo u Kruševcu. Mala mještanka udarena je kolima 20.septembra u svom rodnom selu, poslije čega je zbrinuta u Opštoj bolnici Kruševac.

Prema saznanjima “Novosti”, teško povrijeđenu petnaestogodišnjakinju, kruševački ljekari uspjeli su da stabilizuju i ona je kao hitan slučaj, urgentno transportovana za KC Niš.

Porodica nije gubila nadu uprkos teškim unutrašnjim povredama i činjenici da je pacijentinja bila na aparatima. Najgore vijesti, međutim, stigle su kasno u petak uveče, a tijelo djevojčice - juče.  

- Djevojčica se vraćala sa komšinicom i svojim rođenim bratom A.B. sa rođendana, kontakt s vozilom imala dok su bili na trotoaru, dok je vozilo naišlo sa nekog sporednog puta-navodi nazvanično izvor “Novosti”.

- Za volanom je bio U.A. mještanin, koji je, da tragedija bude veća, rođak djevojčice, blizak sada ožalošćenoj porodici. 

Djevojčica je bila ponos Obreža. Pohađala je prvi razred Srednje ekonomske škole u Varvarinu i bila je dobar đak. Pametna, lijepa, vrijedna, dobra drugarica, sestra, kćerka. Tako je za “Novosti” opisuju prijatelji i rodbina. Igrala je folklor u KUD “Kolo” iz Obreža, imala je izuzetnog dara za igru i pjesmu.

Među bliskim rođacima koji ne mogu da vjeruju šta se dogodilo je i Anin stric, Boban B. sa svojom porodicom. 

- Prije samo pet godina,ostala je bez oca, Miroslav je preminuo u 38. godini, pa je majka, Jelica ostala sa dvije kćerke i sinom - kažu nam rođaci porodice.

- Tu su i baka i deka, ne zna se kome je teže. Aninom bratu svakako, jer su bili blizanci. 

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti” kod vozača nije utvrđeno prisustvo alkohola, a izvještaj je sa svim prilozima sa uviđaja proslijeđen nadležnom tužilaštvu u Kruševcu.

Djevojčica će biti sahranjena u ponedjeljak u 14 sati na Novom groblju u Obrežu.

Tagovi: