Prijedor

Prekršio kućnu izolaciju pa skrivio nesreću: Uhapšen D. G. (28)

  • 25.03.2020. 17:11

Bahati mladić Darko Grbića (28) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je prekršio niz preporuka i naredbi koje je Vlada Republike Srpske donijela u borbi protiv korona virusa i zbog toga je prvi građanin koji je smješten u prinudnu izolaciju, potvrđeno je za Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Prijedor su rekli, navodeći inicijale, da se Grbić sumnjiči da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdrastvenim propisima za vrijeme epidemije.

– On se tereti da je ne postupajući po rešenju o zdravstvenom nadzoru prekršio mjeru kućne izolacije određena zbog sprečavanja širenja virusa korona, te se protivno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije kretao na javnom mjestu – rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Ovaj mladić izazvao je uznemirenost stanovnika Prijedora zbog niza prekršaja koji je napravio zadnjh deset dana i svi su pozdravili odluku da on bude smješten u prinudni karantin, jer se neodgovorno ponašao.

Sve je počelo 13. marta kada je iz Slovenije došao u BiH i nikome se nije javio od nadležnih institucija, a bio je dužan zbog epedimije.

Nakon toga je 21. marta skrivio saobraćajnu nesreću, kada je najvjerovatnije zbog nneprilagođene brzine izgubio kontrolu i probio ogradu na mostu i sletio u rijeku.

Prilikom uviđaja policija je došla do informacije da se nikome nije javio kada je došao iz rizične zemlje i tada mu je određena kućna izolacija.

Već sa tim događajem izazvao je paniku među građanima, jer je bio u kontaktu sa nekoliko mladića koji su ga spasavali, kao i vatrogascima koji su mu pritekli u pomoć.

Međutim, on tu nije stao i policiju su brojni građani zvali i prijavljivali da mu dolazi društvu u kuću, kao i da on i pored zabrane izlazi iz kuće i šeta se po gradu.

– Prijedorska policija je odmah reagovala i krenula u kontrolu. Međutim već prvim dolaskom do njegove kuće uvjerili su da su prijave tačne, jer ga nisu tu zatekli – kaže izvor Srpskainfo.

Nakon toga policija još najmanje pet puta dolazila do njegove kuće, da bi ga tada konačno tu zatekla.

Odmah je poslije toga obaviješten i tužilac koji se izjasnio da je počinio krivično delo, a od strane nadležne zdravstvene inspekcijske službe donesena je odluka da se smjesti u prinudnu izolaciju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије