"Išli da bace smeće"

Prekršili izolaciju: Otac osuđen na dvije godine zatvora, sin u pritvoru

  • 03.04.2020. 19:20

Zbog kršenja kućne izolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije D. K. (58) iz Barajeva osuđen je danas u Osnovnom sudu u Madenovcu na kaznu zatvora od dvije godine. Njegovom sinu D. K. (28), koji se sumnjiči za isto djelo određen pritvor do 30 dana.

Otac je priznao krivično djelo i sa Osnovnim tužilaštvom u Mladenovcu prilikom saslušanja u četvrtak zaključio je sporazum. Osnovni sud u Mladenovcu ga je potvrdio, pa je stariji D. K. proslijeđen u kućni pritvor, gdje će ostati dok ga ne pozovu na izdržavanje kazne.

Sin sa druge strane nije pristao na sporazum sa tužilaštvom, tako da će protiv njega postupak dalje da teče, a za sada je u pritvoru. 

Kako saznaju Novosti, obojica su u Srbiju ušla 16. marta.

Otac je došao iz Sjeverne Makedonije, a sin je doputovao iz Njemačke. Znali su da moraju da budu u izolaciji i u proteklom periodu policija ih je i kontrolisala.

Međutim kada su policajci u srijedu došli u njihovu kuću da provjere da li poštuju naložene mjere, nisu ih zatekli. Ispred kuće su ih čekali pola sata i kad su se pojavili presreli su ih na ulici i uhapsili. 

Na saslušanju u tužilaštvu i otac i sin su tvrdili da su išli da bace đubre, međutim, nije im povjerovano s obzirom da ih duže vremena nije bilo.

Тагови: