Grupa Stop Pedofiliji

PREDSTAVLJAO SE KAO ŽENSKO: Pedofil napadao dječaka

  • 15.05.2019. 16:52

Grupa Stop Pedofili SP koja je nastala kao odgovor na masovnu pojavu potencijalnih pedofila koji putem društvenih mreža vrebaju maloljetna lica svakodnevno razotkriva i objavljuje uznemirujuće sadržaje koje pojedinci šalju djecu.

Ovoga puta upratili su profil osobe Milena Rekić za koji se utvrdilo da iza njega stoji muška osoba koja piše dvanaestogodišnjem dječaku.

Na osnovu razgovora koji su oni objavili da se zaključiti da razgovori "predatora" traju duži period da bi stekli povjerenje maloljetne osobe sa kojom razgovaraju, a nakon čega bi zatražili eksplicitne fotografije i nudili druženja.

Uglavnom je riječ o lažnim profilima koji preuzmu nečije fotografije, ali ima i onih koji otvoreno bez ustručavanja sa svojim fotografijama i imenom i prezimenom šalju uznemirujuće poruke.

"Milena Rekić" maloljetniku je napisala da bi voljela da se ljube, a kada je dječak počeo da joj postavlja pitanja napisala da se "nada da neće reći svojima".

Zahvaljujući radu i objavama ove grupe mnogi predatori dočekali su ruku pravde i u mnogim slučajevima tužilaštvo je reagovalo.