Pokušaj ubistva

Predložen pritvor za Sinišu Bojića iz Kotor Varoša

  • 08.03.2021. 14:32

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci predložio je banjalučkom Okružnom sudu pritvor za Sinišu Bojića /27/ iz Kotor Varoša, koji se sumnjiči da je u subotu, 6. marta, u mjestu Maslovare pucao iz poluautomatske puške na dva lica u namjeri da ih liši života.

Iz Okružnog javnog tužilaštva su saopštili da se osumnjičeni, nakon što je povrijeđen u tuči, 6. marta oko 21.30 časova u kotorvaroško mjesto Maslovare dovezao putničim vozilom do porodične kuće P.S. i P.M. i u namjeri da ih liši života ispalio je više hitaca iz poluautomatske puške u njihovom pravcu.

Tom prilikom navedena dva lica nisu povrijeđena.

Osumnjičenom je stavljeno na teret da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni u svojoj porodičnoj kući neovlašteno držao oružje i municiju čije posjedovanje građanima nije dozvoljeno.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, ali i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći 10 godina zatvora ili teža kazna, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno izazvalo uznemirenje javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče je saopšteno da je policija uhapsila lice čiji su inicijali S.B, koje je iz puške ispalilo više hitaca na porodičnu kuću žene S.P. na području Kotor Varoša.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.