Proizvodnja droge

Predložen pritvor za Sašu i Radoslava Narančića

  • 27.07.2019. 16:15

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Saši (36) i Radoslavu Narančiću (63) iz Srpca osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, rečeno je u ovom tužilaštvu.

Tužilac je, nakon ispitivanja osumnjičenih, predložio određivanje pritvora zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli da ometaju krivični postupak uticajem na svjedoke. 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka. 

Saša i Radoslav Narančić sumnjiče se da su od početka godine do 25. jula u podrumu pomoćnog objekta pored porodične kuće mjestu Donji Kladari, opština Srbac, uzgajali i proizvodili marihuanu, koju su potom pripremali i pakovali za dalju prodaju. 

Njih su prije dva dana uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH  u okviru operativne akcije kodnog naziva "Ris" tokom koje su pretresli stambene objekata na dvije lokacije na području Srpca. 

Portparol SIPA-e Luka Miladinović rekao je ranije da je otkrivena veća količina droge, savremena laboratorija za uzgoj marihuane i veća količina novca, kao i oružja raznog kalibra i municije.