Akcija "Vidikovac"

Predložen pritvor za dvoje Banjalučana zbog droge

  • 20.02.2020. 09:59

Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je nadležnom sudu pritvor za Banjalučane Filipa Milojevića /21/ i Sofiju Mirković /20/ zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Oni su osumnjičeni da su od 2017. godine do 18. februara ove godine na području grada Banjaluka prodavali marihuanu.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te da bi mogli ponoviti krivično djelo.

U saopštenju se napominje da su osumnjičeni uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva i Policijske uprave Banjaluka, te Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Banjalučka Policijska uprava dostavila je juče Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv Marka Kostića /23/, Filipa Milojevića /21/, Anastasije Borić /21/, Sofije Mirković /20/ i Marka Strike /21/, svi iz Banjaluke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da je u akciji kodnog naziva "Vidikovac" uhapšeno osam lica, te oduzeto oko 35 kilograma marihuane i 1,27 kilograma kokaina.