Osumnjičen za ispaljivanje zolje u Banjaluci

Predložen pritvor za Aleksandra Radića

  • 03.10.2018. 13:30

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je određivanje pritvora za Aleksandra Radića (42) iz Čelinca, člana i aktivistu SDS-a, a koji je osumnjičen da je u martu ispalio zolju na poslovnu zgradu "Agram invest" u Banjaluci.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenog predložio je Osnovnom sudu u Banjaluci određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti .

"Osumnjičeni je zajedno sa za sada nepoznatim licem ili više njih, dana 30.03.2018.godine, oko 23,40 časova, u ulici Bulevar Srpske Vojske broj:17, Grad Banja Luka, iz ručnog raketnog bacača M-80 zvane „Zolja“, ispalio raketu na poslovnu  zgradu „Agram invest“ d.o.o. Mostar, filijala Banja Luka.", navodi se u saopštenju.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti ili skloniti tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te vanrednim okolnostima jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina a koje je posebno teško obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, navodi se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banja Luci. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.