Proizvodnja i promet opojnih droga

Predložen pritvor uhapšenim dilerima

  • 21.02.2019. 11:19

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv D.E, Ž.E, S.T, i N.P zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelom Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

ATV je ranije nezvanično saznao ko su osumnjičeni za ovo krivično djelo. 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su zajedno sa ostalim članovima organizovane kriminalne grupe, tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i kokain u većoj količini u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske. 

Republički javni tužilac određivanje mjere pritvora predložio je zbog opasnosti od bjekstva, postojanja bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili izmijeniti tragove i predmete važne za krivični postupak odnosno ometati krivični postupak uticajem na saučesnike odnosno prikrivače, zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset  godina ili teža i što  bi u konkretnom slučaju puštanje osumjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

U akciji čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom  proizvodnjom i prometom opojnih droga slobode je lišeno sedam lica. Tri lica su  puštena da se brane sa slobode jer protiv istih nisu postojali zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora. Dva lica i dalje se nalaze u bjekstvu.

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)