Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Bojana Milovanovića VIDEO

  • 20.10.2018. 13:49

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Banjaluci određivanje pritvora za Gorana Bilčara (27) iz Laktaša zbog sumnje da je 18. oktobra u Banjaluci ubio Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice.

Drugi osumnjičeni Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke je, nakon ispitivanja, pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, rečeno je Srni u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu. 

Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, nakon saslušanja, predložio je određivanje pritvora Bilčaru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. 

Iz tužilaštva navode da je Bilčaru predložen pritvor zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina i više, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice. 

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenju javnosti. 

O ovom prijedlogu odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. 

Bojan Milovanović preminuo je od povreda zadobijenih u tuči u Banjaluci u kojoj je učestvovalo više lica. 

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu Srni je rečeno da je Bilčar 18. oktobra oko 3.15 časova u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u fizičkom sukobu, u kojem je učestvovalo više lica, šrafcigerom ubo u glavu oštećenog iz Kozarske Dubice, koji je usljed toga preminuo.
 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?