Pucao uz komšiju

Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za pokušaj ubistva

  • 16.07.2018. 16:01

Tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva predložio je danas da Novici Šešumu iz Banjaluke bude određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva kada je pucao na lice čiji su inicijali S.M. u banjalučkom naselju Kuljani.

Šezdesetpetogodišnji Šešum ispitan je u tužilaštvu poslije čega je tužilac uputio prijedlog Okružnom sudu u Banjaluci da mu bude određen pritvor zbog sumnje da je u subotu, 14. jula, u 19.20 časova, pucajući iz pištolja, teško ranio četrdesetdevetogodišnjeg S.M. iz Banjaluke.

"Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U Tužilaštvu su istakli da je riječ o krivičnom djelu za koje je moguće izreći zatvorsku kaznu od najmanje pet godina, a s obzirom na način izvršenja i posljedicu i kaznu zatvora od deset godina ili težu, čime bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak  Okružnog suda u Banjaluci.

S.M. je i dalje priključen na aparate za mehaničku ventilaciju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Sve prognoze u vezi sa zdravstvenim stanjem S.M., koji je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša i povrede abdominalnih organa, za sada su preuranjene, rečeno je ranije Srni u UKC.

Načelnik u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Darko Golić i glavni dežurni ljekar na Odjeljenju hirurgije Milan Simatović rekli su da je danas planirana dodatna dijagnostika.

Iz banjalučke policije ranije je saopšteno da je policija uhapsila N.Š. zbog sumnje da je pucao iz pištolja na četrdesetdevetogodišnjaka u dvorištu njegove porodične kuće u naselju Kuljani.

Тагови: