Viši sud u Beogradu

Pozvao ga je da izađe iz kafića i hladnokrvno mu pucao u glavu: Za ubistvo navijača 13 godina zatvora

  • 24.02.2020. 15:46

Viši sud u Beogradu proglasio je u danas Strahinju Đankovića krivim za ubistvo Patra Arsića ispred kafića "3K" na Vidikovcu prije dvije godine. On je zbog toga prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora. Sud je oslobodio krivice Ljubomira Lainovića i Miloša Miladinovića da su sa N. N. osobom pomogli u ubistvu, a Miladinovića i za nanošenje lakše povrede. Njima dvojici je inače suđeno u odsustvu.

Đankoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, dok je za Lainovića i Miladinovića ukinuto rješenje o pritvoru i naloženo povlačenje potjernica.

Kako je sudija navela Đanković je u stanju uračunljivosti pozvao Arsića da izađe napolje iz kafića i u njega sa najviše nekoliko milimetara rastojanja ispalio projektil u desni ugao usana koji mu je potom prošao kroz vrat. Arsić je na mjestu ostao mrtav.

- Sud smatra da je Đanković preduzeo radnje za koje je optužen. Svjedoci su nedvosmisleno potvrdili da je prišao Arsiću, da su izašli napolje i da se čuo pucanj. Jovan Andrijašević koji je bio pored Arsića je poslije toga histerisao u kafiću govoreći da je "Straja ubio Peku". On je rekao i da su se nekoliko dana ranije njih dvojica sukobili - navela je sudija.

Ona je objasnila i da za Lainovića i Miladinovića nema dokaza da su izvršili zločin za koja se terete:

- Nema dokaza da su oni pozvali Arsića i Andrijaševića da izađu napolje, niti da su Arsića sporečavali da pobjegne. Andrijašević je bio izričit da Arsić nije bježao, niti pokušao da pobhegne. Takođe, nema dokaza ni da se Miladinović nalazio iza Andrijaševića i udario ga najvjerovatnije pištoljem po glavi. Oštećeni nije prepoznao Miladinovića kao napadača, a Đanković je imao pištolj.