Nesreća u Srebrenici

Poznata imena dvojice rudara zatrpanih u rudniku

  • 22.03.2019. 17:08

U rudniku boksita, na području opštine Srebrenica, došlo je do odrona u kojem su dva rudara zatrpana.

"Dana 22. marta, oko 10 časova, došlo je do nesreće u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija „Braćan“, koja se nalazi na području opštine Srebrenica, a koja posluje u okviru sektora „Rudarstvo“, Kompanije „Boksit“ Milići. Veća količina materijala, iz krovnog dijela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara, Žugić Slavišu, iz Milića, rođenog 27.02.1975. godine i Ostojić Branislava, iz Zvornika, rođenog 12.05.1989. godine. Obojica su kvalifikovani i iskusni rudari", saopštili su ove kompanije.

Inspektori i policija obavljaju uviđaj i prisustvuju otkopavanju. 

"Odmah nakon saznanja, od strane odgovornog lica, odnosno direktora Sektora „Rudarstvo“, Simić Dragana, u 11 časova i 18 minuta, obaviješteni su Republički rudarski i geološki inspektori, koju su već u popodnevnim satima bili na licu mjesta, a u 11 i 19 minuta, od strane Predsjednika Kompanije „Boksit“, mr Rajka Dukića, obaviješten je komandir Policijske stanice u Milićima, gospodin Bošković, a preko njega i Centar u Zvornik", navodi se u saopštenju kompanije "Boksit".

"Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara. Nadležni Inspektori izvršili su uviđaj na licu mjesta, pa je očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga, svakako će pokazati, da li je bilo određenih propusta, koji su doprinijeli da dođe do nesreće", navode iz Boksita.

Policija je izašla na lice mjesta, obavijestila dežurnog tužioca i rudarskog inspektora, a trenutno se radi na pronalasku zatrpanih rudara. 

Kako ATV nezvanično saznaje, tlo oko jame u kojoj se dogodio odron je nesigurno i još se obrušava, što otežava akciju spasavanja.

Foto: Srna

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?