Nesreća u Srebrenici

Poznata imena dvojice rudara zatrpanih u rudniku

17:08, 22.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U rudniku boksita, na području opštine Srebrenica, došlo je do odrona u kojem su dva rudara zatrpana.

"Dana 22. marta, oko 10 časova, došlo je do nesreće u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija „Braćan“, koja se nalazi na području opštine Srebrenica, a koja posluje u okviru sektora „Rudarstvo“, Kompanije „Boksit“ Milići. Veća količina materijala, iz krovnog dijela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara, Žugić Slavišu, iz Milića, rođenog 27.02.1975. godine i Ostojić Branislava, iz Zvornika, rođenog 12.05.1989. godine. Obojica su kvalifikovani i iskusni rudari", saopštili su ove kompanije.

Thumbnail

Inspektori i policija obavljaju uviđaj i prisustvuju otkopavanju. 

"Odmah nakon saznanja, od strane odgovornog lica, odnosno direktora Sektora „Rudarstvo“, Simić Dragana, u 11 časova i 18 minuta, obaviješteni su Republički rudarski i geološki inspektori, koju su već u popodnevnim satima bili na licu mjesta, a u 11 i 19 minuta, od strane Predsjednika Kompanije „Boksit“, mr Rajka Dukića, obaviješten je komandir Policijske stanice u Milićima, gospodin Bošković, a preko njega i Centar u Zvornik", navodi se u saopštenju kompanije "Boksit".

"Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara. Nadležni Inspektori izvršili su uviđaj na licu mjesta, pa je očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga, svakako će pokazati, da li je bilo određenih propusta, koji su doprinijeli da dođe do nesreće", navode iz Boksita.

Thumbnail

Policija je izašla na lice mjesta, obavijestila dežurnog tužioca i rudarskog inspektora, a trenutno se radi na pronalasku zatrpanih rudara. 

Kako ATV nezvanično saznaje, tlo oko jame u kojoj se dogodio odron je nesigurno i još se obrušava, što otežava akciju spasavanja.

Foto: Srna