Poznat identitet ubijenog muškarca kod "Delte"

  • 12.11.2020. 17:31

U garaži zgrade nedaleko od "Delta sitija" u Beogradu danas oko 3.40 ubijen je muškarac.

Iako je prvobirno preneseno da je u pitanju je Jordan B, ispostavilo se da su u pitanju lažna dokumenta, i da je upucani ustvari Bojan M, navodno blizak Škaljarcima, pišu "Novosti".

Objektiv. rs piše da je muškarac koji je danas popodne ubijen na Novom Beogradu je izvjesni Bojan Mirković, a bio je član kriminalne grupe Jovičić Stefana zvani Zeka i blizak je ogranizovanoj kriminalnoj grupi Škaljari.

Kako saznaje ovaj portal, on se takođe dovodi i sa ubijenim Aleksandrom Šarcem koji je, kako se sumnja, bio član međunarodne pljačkaške bande “Pink panteri”.

Da podsetimo, na Novom Beogradu, u Ulici Đorđa Stanojevića danas oko 15.25 došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Bojan Mirković.

Kako saznaje Objektiv, Bojan se vraćao kući, a kada je ugledao napadača počeo je da bježi ka stambenoj zgradi, ali ipak na kraju ga je napadač sustigao i upucao kod lifta.

Za ubistvo Aleksandra Šarca osumnjičeni je Lazar I. (23) koji ima bogat kriminalni dosije, zbog takozvanih imovinskih krivičnih djela. Istražuje se i eventualna veza Lazara sa članovima kriminalne grupe koja djeluje u regionu.

Preživio tri napada

On je prije ubistva preživio tri napada. Prvo je 2012. na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba, a sličan pokušaj njegovog ubistva odigrao se i 2018. Tada je bačena bomba na kuću njegovog komšije, bivšeg košarkaša Partizana Vukašina Avdalovića, ali je utvrđeno da je riječ o grešci i da je prava meta bio Šarac. Zatim je početkom 2019. plaćeni ubica Čaba Der likvidirao Šarčevog zeta Nebojšu Markovića ispred kuće na Banovom brdu. I tada je utvrđeno da je riječ o grešci i da je prava meta bio Šarac.

Zbog svega toga Aleksandar je bio veoma oprezan i rijetko je išao na javna mesta. Vozio je blindirani “mercedes” i nosio je pancir, što je ubica najverovatnije znao, pa mu je pucao direktno u glavu 17. oktobra na parkingu tržnog centra. Šarac je odmah zatim prebačen u bolnicu, gde je devet dana kasnije preminuo.

U toku je istraga u kojoj treba da bude uhvaćen osumnjičeni i utvrđen motiv ubistva.