Pričinjena veća materijalna šteta

Požar u Kneževu: Vatrogasci spriječili katastrofu, izgorjele životinje

  • 30.03.2019. 09:53

U požaru koji je izbio na tri objekta na imanju porodice Marinković u Kneževu nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je veća šteta.

Prema inforamcijama portala Srpskainfo, do požara je došlo u Ulici Drage Vranješa, a izgorjeli su kokošinjac i svinjac, kao i sitna stoka.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su juče obaviješteni o izbijanju požara i da poduzimaju sve kako bi se utvrdio uzrok.

Prema nezvaničnim informacijama, u požaru su izgorjele svinje, 75 pilića i veća količina žita.

Prema pričama mještana Kneževa, uzrok požara su najvjerovatnije neispravne elektroinstalacije.

– Vlasnici su u kokošinjcu imali neke sijalice i grijalice. Najverovatnije je jedna od grijalica izazvala kratak spoj što je prouzrokovalo izbijanje vatre. Vatra se veoma brzo širila i ubrzo je zahvatila još dva objekta – ispričao je jedan od mještana.

Dodaje da je tom prilikom izgorjelo dosta svinja i pilića koji su bili unutra, kao i kompletni objekti.

– Čuo sam da su vatrogasci došli veoma brzo, ali nisu mogli puno uraditi da spasu te objekte. Međutim, spriječili su da se požar dalje proširi i zahvati drugi objekte – rekao je sagovornik ovog portala.

Prema njegovim riječima, porodica Marinković dugo godina je u Kneževu imala prodavnicu, a zatim i robnu kuću.

– Zadnjih nekoliko mjeseci pokrenuli su i biznis sa svinjama i pilićima. Međutim, evo šta im se desilo sada. Sumnjam da je išta od tih objekata bilo osigurano – ispričao je ovaj mještanin.

Nedeljko Aleksić, starješina vatrogasne jedinice Kneževo, rekao je da im je požar prijavljen u 3.40 te da su na teren izašla tri vatrogasca sa dva vozila.

– Požar je prijetio da se proširi na kuće koje su u neposrednoj blizini, ali su vatrogasci uspjeli lokalizovati požar oko sedam časova i spriječiti da se proširi na druge kuće. Izgorjeli su krovovi na tri objekta. Unutra su bile životinje, ali nisam siguran koliko je i čega sve tu bilo – rekao je Aleksić.

Više požara

Tokom proteklih dana na području opštine Kneževo bilo je više požara, koji su svi uspješno ugašeni zahvaljujući vatrogascima.

Do većine požara je došlo zbog nesavjesnog paljenja niskog rastinja i korova.

Тагови: