Novi Karlovci

Povrijeđeni roditelji još ne znaju da su ostali bez dva djeteta

18:08, 16.07.2020.
Izvor: Blic
Osmogodišnji N.Ž. i njegova sedam godina mlađa sestra N.Ž. iz Novih Karlovaca poginuli su, dok su otac, majka i brat teško povrijeđeni preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na samom izlazu iz Novog Slankamena.

Roditelji Milan Ž. (44) i Vanesa Ž. (34) prevezeni su i hospitalizovani u Kliničkom centru Vojvodine, i navodno zbog stanja u kome su još im nije rečeno da su im najmlađe i najstarije dijete stradali. Petogodišnji dječak M.Ž. je prebačen u Dečju kliniku u Novom Sadu i nije životno ugrožen.

Šta je uzrok nesreće u kojoj je poginulo dvoje djece, biće utvrđeno u istrazi, a prva saznanja policije su da je otac djece Milan Ž., koji je upravljao “renoom klio” u kome su bili mališani i majka vozio neprilagođenom brzinom.

Porodica je, u ponedjeljak uveče bila u Starom Slankamenu, i oko 23 sata a na putu ka Novim Karlovcima gdje su živjeli, njihov “reno klio” sletio je s puta u voćnjak. Vozilo je udarilo u drvo, od siline udara odbilo se, a zatim nekoliko puta prevrnulo. Koliko je bio silovit udarac u drvo, svjedoči i to da je far vozila odleteo tridesetak metara u voćnjak.

U okretanju automobila djevojčica i brat N.M., koji su sjedili na zadnjem sjedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Djevojčica je preminula odmah, dok je dječak umro u Domu zdravlja u Beški.

Teške povrede su zadobili roditelji, dok je petogodišnji dječak lakše povrijeđen. Kako su za Blic kazali u KCV, roditelji su van životne opasnosti.

– U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljena su dva pacijenta sa teškim tjelesnim povredama. Poslije hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, ljekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti i nalaze se u Urgentnom centru na daljem liječenju i pod stalnim ljekarskim nadzorom – kažu u KCV.

Dečak ima kontuziju glave te druge povrede nema. Svjesno je i dobro, a stanje je stabilno, rekli su nam u Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

– Nismo našli druge povrede sem kontuzije glave, urađene su sve druge pretrage i zasad je dijete na posmatranju. Vidjećemo kako će se situacija razvijati dalje – rekli su iz Instituta.