Žale za kolegom i čekaju povratak kući

Povrijeđeni radnici u stabilnom stanju: Dodik poručio - oni su heroji!

  • 10.10.2018. 19:13

Dobro se osjećamo, žalimo za kolegom, čekamo povratak kući...pričaju povrijeđeni radnici brodske Rafinerije koji su smješteni u dobojsku bolnicu. Sinoć su ih, kažu, sekunde dijelilie od još veće tragedije. 

Otkrivaju da je u vazduh mogao i dio Broda da nisu reagovali smireno. 

"Djelić sekunde i katastrofa zamalo, jest bilo katastrofa ali kako je moglo biti dobro je. Da se nije odreagovalo određeni dijelovi blokirali da se spriječi na druge pogone prelazak požara bilo bi mnogo gore", kaže Bojan Bardak, povrijeđeni randik Rafinerije Brod. 

Na dobojsku hirurgiju stigla su šestorica. Jedan je odmah pušten kući. Ugruvani su, sa posjekotinama, na nekoliko mjesta im je spaljena koža. Ipak ih najviše boli smrt kolege.

"Dobro čekam da idem kući to je to, žalost, nema nam više kolege", kaže Predrag Panić, povrijeđeni randik Rafinerije Brod. 

"Dobro kako je moglo biti ovo je ekstra šta da kažem preživjeli smo pakao", rekao je Milovan Dvorančić, povrijeđeni randik Rafinerije Brod. 

Iako površinske i lakše povrede, ljekari su ih poslali na ultrazvuk, neurologu, na radiološku obradu. Pokazalo se da nema preloma i unutrašnjih povreda.

"Da su svi bezbjedni van životne opasnosti da je to ono što smo i očekivali jutros i po prijemu mislim da će danas sutra svi biti otpušteni kućama", rekao je Zoran Blagojević, dežurni hirurg JU Bolnica Sveti apostol Luka Doboj.

Posjetio ih je načelnik Broda, a u zdravsteveno stanje uvjerio se i predsjednik Srpske. Ispričali su mu da nisu paničili, vec da su zatvarali dotok gasa, što je kaže herojski čin. 

"Oni su žrtvovali život i zavrtali ventile i imaju povrede te vrste, jedan kolega je stradao, žao mi je moje saučešće porodici ali oni su to govori o njihovoj samosvijesti nisu se uspaničili pobjegli da su to učinili opseg tragedije bi bio daleko veći", rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Dodik očekuje brzu istragu koja će pokazati jesu li uzroci tehničke ili druge prirode. Vjeruje da će nakon nesreće u svim sličnim firmama u Srpskoj biti uvedene mjere bezbjednosti koje će zaštiti ljude i imovinu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.