PU Trebinje

Povećan broj pijanih vozača i saobraćajnih nezgoda

  • Извор: СРНА
  • 12.08.2021. 15:42

Stanje opšte bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje je zadovoljavajuće, ali je u julu povećan broj saobraćajnih nezgoda i vozača koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, izjavio je danas načelnik Uprave Siniša Laketa.

"Za jedan vikend isključena su 24 vozača koja su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola, što predstavlja veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju", rekao je Laketa na konferenciji za novinare u Trebinju, na kojoj su predstavljeni rezultati rada te uprave za jul.

On je apelovao na sve vozače da ne voze pod dejstvom alkohola, da poštuju saobraćajne propise i kulturu i da, ukoliko putuju, prave češće pauze.

Laketa je naveo da je u julu na području koje pokriva ta policijska uprava došlo do povećanja ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, zbog veće frekvencije saobraćaja, jer je povećan broj turista u odnosu na prošlu godinu i najavio da će i u narednom periodu prioritet policije biti akcije koje se tiču bezbjednosti u saobraćaju.

On je naveo da su prošlog mjeseca smanjena krivična djela za 11 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i istakao da je rasvijetljeno mnogo teških krađa, nedozvoljene proizvodnje i prometa droge i narušavanje javnog reda i mira.

Laketa je istakao da su požari na području Istočne Hercegovine, za sada, pod kontrolom i da nisu ugrožena domaćinstva, te apelovao na sve građane da budu dodatno oprezni prilikom paljenja vatre na otvorenom, s obzirom na to da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju plamena.

Na konferenciji je istaknuto da su na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje u julu evidentirana 32 krivična djela, od kojih 27 iz oblasti opšteg kriminaliteta, po jedno iz oblasti zloupotrebe droge i bezbjednosti saobraćaja, a tri iz oblasti privrednog kriminaliteta.

U julu su, kako je navedeno, evidentirana i 22 slučaja narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena 33 lica, od kojih su osam povratnici u vršenju prekršaja, a nije bilo maloljetnika koji su činili te prekršaje.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина