Pucano iz vatrenog oružja

Potvrđena optužnica zbog napada na načelnika Vukosavlja

  • 12.02.2019. 11:44

Opštinski sud u Orašju potvrdio je optužnicu protiv Amira Mehića u slučaju napada na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

"Optužnica Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona od 16. novembra prošle godine protiv Amira Mehića iz Odžaka potvrđena je 17. decembra, i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", navedeno je u rješenju Suda dostavljenom Srni. 

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić napadnut je 30. avgusta prošle godine kada je na njega pucano iz vatrenog oružja sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj dok je bio na skuteru na rijeci Savi. 

U izjavi policiji Rakić je rekao da je na njega pucao Amir Mehić, kojeg poznaje. 

On je naveo da je iz lovačke puške pucano na četiri osobe, te da se incident dogodio u Gornjem Svilaju, gdje uglavnom žive Srbi povratnici i dodao da je ogorčen zbog ovog napada. 

"Smatram da kao načelnik opštine Vukosavlje imam publicitet koji drugi ljudi nemaju, pa se onda pitam - šta se dešava sa Srbima u FBiH i kakva se poruka ovim šalje srpskim povratnicima u FBiH", rekao je Rakić nakon napada i dodao da, srećom, niko nije povrijeđen.

Тагови: