Osnovni sud Banjaluka

Potvrđena optužnica protiv policajaca za uništavanje dokaza u slučaju "Dragičević"

  • 15.09.2018. 12:30

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca (55) i Zorana Bošnjaka (44), optuženih za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.

Prema optužnici koja je u posjedu Srpskainfo, Marijanac i Bošnjak su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici koju je 7. septembra ove godine podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, odlikovani pripadnik MUP-a Republike Srpske Mikica Marijanac i drugooptuženi Zoran Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

Optuženi su prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odjevnih predmeta skinutih sa tijela Davida Dragičevića, a u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova na muškim gaćama sive boje (boksericama) koje bi mogle poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu zbog krivičnog djela ubistvo na štetu Davida Dragičevića, taj odjevni predmet, muške gaće sive boje – bacili.

"Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo Sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici koja je juče dostavljena Osnovnom sudu u Banjaluci.

Prema ovom krivičnom djelu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.