Bivši premijer Srpske

Potvrđena optužnica protiv Aleksandra Džombića

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2022. 16:26

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je danas optužnicu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske protiv bivšeg premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića zbog zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Postupajući sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, je dana 17.1.2022. godine, donio kojim se potvrđuje optužnica Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske - Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka od 31.12.2021. godine, protiv optuženog A. DŽ. zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 347. stav 4. u vezi sa stavom 3. Krivičnog zakona Republike Srpske”, saopšteno je iz Okružnog suda.

Podsjetimo, Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Džombića zbog zloupotrebe “teške” 19, 4 miliona maraka.

Optužnica se odnosi na nezakonitu dodjelu kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske pravnom licu “Energolinija” d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM.

U optužnici se navodi da je Džombić bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva.

Na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a “Energoliniji” d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u navedenom iznosu.



Тагови: