Niš

Potukli se u školskom dvorištu: Dječaku slomljena ključna kost

  • 04.10.2019. 16:43

Dvojica učenika šestog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu potukla su se u četvrtak u popodnevnoj smjeni, nakon čega je jedno dijete sa prelomom ključne kosti prevezeno na Dječju hirurgiju. 

Direktorka škole Milica Petković objašnjava da se sve dogodilo nakon što je jedan od učenika istrčao iz škole, a za njim još nekoliko šestaka. Dok se jedan od učenika iz grupe sukobio svojim vršnjakom, a u tuču se umiješao osmak koji je povrijedio jednog od učenika dok je pokušavao da ih razvoji.

- Za vrijeme malog odmora je učenik šestog razreda istrčao iz škole, a za njim je krenula grupa djece iz drugog odjeljenja šestog razreda i onda je ovaj mali zadao udarac drugom učeniku šestog razreda u stomak. Međutim, učenik osmog razreda je pritrčao da ih razdvoji i povukao drugog učenika, ne ovog koji je prvi zadao udarac. Dječak je pao i tako dobio prelom ključne kosti - objašnjava direktorka.

U Hitnoj pomoć potvrdili su za Novosti da se nezgoda dogodila te da je jedno dijete sa prelomom ključne kosti prebačeno u bolnicu. Načelnik Školske uprave Dragan Gejo istakao je da su preduzete sve mjere povodom ovog događaja, da postoji plan zaštite učenika od naselja kao i procedura. On je istakao i da je o svemu obaviještena policija koja je odmah došla na mjesto događaja.

Kako se saznaje, razlog tuče bili su štenci koji su doneseni u dvorište škole, oko kojih su se djeca posvađala. Roditelji nisu željeli da odgovore na pozive novinara niti da prokomentarišu događaj.

Pročitajte još:

Poljoprivrednika ubila vršilica kombajna prilikom berbe kukuruza

Mladić napao ženu, pa njega istukao njen sin

Lukač: Imamo saznanja i informacije da je pokušan pritisak na direktora Granične policije

Tuga u porodici radnika kojem je peć smrskala glavu