Jeziv slučaj u Banovom Polju

Potresno svedočenje brutalno prebijene Ivane: "Udarao me je stolicom, pekao peglom i ubadao nožem, gazio me po tijelu"

  • 06.03.2020. 10:48

Po stanu je tražio motku, govoreći da će naći nešto da me premlati. Udarao me je kuhinjskom stolicom, pekao me je peglom po ruci i ubadao nožem po nogama kroz trenerku, u kojoj sam otišla u bolnicu. I danas je čuvam. Gazio me je po tijelu i skakao mi po leđima.

Ovo je u četvrtak, između ostalog, u svom svjedočenju ispričala Ivana Filipović (23) iz Banovog Polja kod Bogatića, za čije je brutalno prebijanje 12. marta 2019. optužen njen sada bivši momak Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića.

Ivana je o onome što se dogodilo u njihovom podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu govorila iz posebne sobe Višeg suda u Novom Sadu, namjenjene za osjetljive svjedoke, putem video-linka.

- Pekao me je, trzala sam se na svaki dodir peglom, zavrtao mi je rukav majice i prislanjao je na ruke i vrat - ispričala je Ivana u svom svjedočenju, ističući da je fizičko nasilje trpjela dvije godine. - U jesen 2017. godine, u oktobru ili novembru bockao me je šrafcigerom, i tada sam imala hematome. To je prošlo, a ožiljci od noža su još vidljivi.

Svjedok Ljubica Pantelić, koja je Ivanu odvela u bolnicu, kazala je da joj se drugarica prvoj požalila da ima problema sa Đorđem, kada je septembra 2018. došla da živi u Novi Sad.

- Tada mi je ispričala istinu, a mi koji je poznajemo negdje smo to i ranije znali - kazala je Ljubica. - Kod nje u stan sam sa mojom rođenom sestrom, sa kojom je Ivana išla u isti razred i družile se, išla kada je Đorđe na poslu.

Govoreći o Ivaninim povredama, vještak sudske medicine dr Vladimir Pilija je kazao da je na osnovu ljekarske dokumentacije koju je imao na raspolaganju, konstatovao da su Ivanine povrede bile teške i opasne po život. Opekotine po tijeli je okarakterisao kao prvog na drugi stepen, a kako je naveo u nalazu, imala je krvne podlive sa lijeve strane grudnog koša i prelom rebara, od trećeg do šestog.

- Njeno zdravstveno stanje se 15. marta 2019. pogoršalo zbog prodora vazduha i krvi u grudnu šupljinu i došlo je do kolapsa lijevog plućnog krila - predočio je sudski vještak. - Tada je operisana, grudni koš je dreniran, poslije čega je poboljšano disanje i njeno opšte stanje.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.