Potraga za Gačićem

Opsadno stanje: Roditelji u strahu, djeca ne idu u školu FOTO

  • 11.02.2019. 12:54

Jedan broj roditelja sa područja opštine Hadžići danas nije poslao djecu u školu , nakon što je u naselju Suhodol ubijen policajac.

Direktor Osnovne škole "Hilmi efendija Šarić" u Tarčinu Zineta Bajrić izjavila je da se nastava u ovoj školi odvija redovno, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju. 

"Određen broj roditelja, na svoju odgovornost, nije poslao djecu u školu", rekla je Bajrićeva, ističući da roditelji imaju pravo da na osnovu svojih procjena pošalju ili ne pošalju djecu. 

Navodeći da škola radi bez ikakvih promjena i vanrednih mjera, Bajrićeva je dodala da su u stalnom kontaktu sa policijom. 

U i oko Tarčina je pravo opsadno stanje, javlja reporter ATV-a. Kako su u razgovoru za ATV rekli roditelji, djecu ne žele da šalju u školu jer se plaše za njihovu bezbjednost.

Pojačane su policijske patrole,  škola u Tarčinu je pod nadzorom policije.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, policijske patrole vidljive su na svakom koraku ,a procjenju se da je  na terenu vise od 1.000 policajaca

Odbjegli višestruki ubica Edin Gačić /42/ osumnjičen je da je u subotu, 9. februara, ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina. 

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je operativnu potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan. 

Gačić, koji je u ratu bio pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", 1998. godine je ubio bivšeg saborca, a 2002. godine svoju majku. 

On je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića i od tada je u bjekstvu.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)