Još nepoznat uzrok

Posljedice velikog požara: Šteta u preduzeću u Trnu prelazi 1,5 milion KM

  • 29.11.2018. 07:29

Veliki požar izbio je u utorak veče u firmi "Procesna oprema", vlasništvo Slobodana Vukadina, u Trnu kod Laktaša u kojem srećom niko nije povrijeđen, ali je šteta ogromna i procjenjuje se na više od 1,5 miliona maraka. 

Požar je buknuo oko 18 časova u hali firme koja se bavi proizvodnjom bojlera, hidroforskih posuda i opreme za mljekare, pivare i sokare. Za sada nije poznato šta je izazvalo požar.

Nakon velike borbe požar su lokalizovali vatrogasci iz Laktaša, uz pomoć kolega iz Banjaluke. U gašenju je učestvovalo 14 vatrogasaca sa tri vozila. Kako su rekli vatrogasci, prilikom gašenja potrošeno oko 80.000 litara vode.

Svjedoci pričaju da je cijela firma bila u plamenu, koji se desetinama metara izdizao iznad pogona. Požar je prijetio da će se proširiti i na okolne kuće, ali je veća katastrofa izbjegnuta zahvaljujući brzoj intervenciji.

Veljko Vukadin, sin vlasnika "Procesne opreme", kaže da mu je požarom pričinjena ogromna šteta i da su pored objekta firme izgorjele veoma vrijedne mašine, od kojih samo jedna vrijedi 400.000 KM.

"Direktna šteta je oko 1,5 miliona maraka, dok je ona indirektna mnogo veća. Firma zapošljava 15 radnika, ali oni neće ostati bez posla i učinićemo sve da obnovimo proizvodnju", rekao je Vukadin.

On kaže da je njegova porodica izbjegla iz Jajca, gdje im je takođe sve izgorjelo, i njegov otac je u posao krenuo od nule.

"Ovo nije prvi put da nas pogađaju nesreće. Firma je u dva navrata pretrpjela ogromne štete u katastrofalnim poplavama 2014. Tada nismo pokleknuli i nećemo ni sad ",rekao je Vukadin.

LANČANI SUDAR

Tokom požara na magistralnom putu, u blizini "Procesne opreme", došlo je do lančanog sudara u kojem su učestvovala tri automobila. Srećom, niko nije povrijeđen, a pretpostavlja se da je do sudara došlo zbog nepažnje vozača koji su umjesto na put, gledali u pravcu zapaljene hale.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.