Porodici Mirković iz Laminaca potrebna je pomoć

  • 19.09.2020. 15:33

Težak život u staroj i oronuloj kući, vlaga po zidovima i neizvjesnost svakog dana hoće li se kuća sutra srušiti – takav život žive mali Mirkovići sa svojim ocem, majkom i bakom čekajući bolje sutra.

U selu Laminci Brezici na teritoriji Opštine Gradiška čeka nas jedna od najpotresnijih priča. U trošnoj kući, koja nije u vlasništvu porodice, živi ili bolje rečeno, preživljava, porodica Mirković. Porodicu čine otac Goran, majka Milka i njihovih četvoro djece: Manuela (10), Slavica (8), Slavko (7) i Dragan (5). Takođe, sa njima živi i njihova baka Stoja.

Željela bih samo da imamo svoju kuću, pa kakvu takvu – govori majka Milka sa jecajem u glasu i suzama u očima. Ona moli sve dobre ljude da im pomognu da se nakon mnogo teških godina skrase u sopstvenom domu.

Pohabani zidovi puni vlage, oštećen pod i izuzetno loša stolarija najbolje opisuju stanje kuće u kojoj živi ova mnogočlana porodica. Takvi životni uslovi nisu dostojni života ove zlatne dječice.

Porodicu pomaže Crveni krst, a primaju i dječiji dodatak u iznosu od 158 KM. Otac radi, ali sezonski, a majka je nezaposlena. Majka uredno održava baštu i gaji kokoške u svom domaćinstvu. Trudi se da na sve načine poboljša život svojoj deci. Međutim, sve to nije dovoljno za pristojan život, pogotovo ako se uzme u obzir da imaju i kredit da otplaćuju i dug za struju u visini od 3.000 KM.

Mališani, svi koji idu u školu, su uzorni i divni đaci, a koji ne idu tek će to postati, jer jabuka ne pada daleko od stabla. Bili su oduševljeni našim dolaskom. Radosno i veselo su nas dočekali u svom domu, a mi smo im vratili osmijehom i učešćem u igri.Procjenom koju smo izvršili ustanovili smo da postoji veoma ozbiljan problem, te da porodica zaista zaslužuje našu i vašu pomoć. Jedine logične opcije koje se nameću su ili izgradnja ili kupovina nove kuće, unutrašnji radovi i opremanje kuće sa svim neophodnim namještajem, sanitarijama i bijelom tehnikom.

Pozivom na broj 17763 možete donirati 2 KM ili uplatiti sredstva na žiro računa: 5620128130024158 NLB banka (uz napomenu za porodicu Mirković).