"ŽELIMO PRAVDU ZA NAŠEG SINA"

Porodica mladića koji je podlegao povredama nakon tuče u šoku

  • 12.11.2020. 15:49

Više javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je pripremni postupak protiv maloljetnika (17) iz Izbenice, koji je u incidentu u Bačini kod Varvarina, u noći između 31. oktobra i 1. novembra, udario Marka Ristića (23), koji je, najvjerovatnije od posljedica pada, preminuo sedam dana kasnije u KC Niš.

Maloljetnik će biti u pritvoru, dok je Ristić u utorak sahranjen na groblju u rodnom selu Varvarin.

– Mi smo neutješni, a želimo samo pravdu za našeg sina. Još ne možemo da povjerujemo da je Marko podlegao povredama glave zadobijenim u incidentu – kažu za Novosti u porodici Ristić.

Dok se porodica Ristić suočava sa gubitkom, pred nadležnim tužilaštvom, odnosno Odjeljenjem za maloljetnike Višeg suda i u saradnji sa Centrom za socijalni rad, vodi se postupak protiv mladića iz Izbenice koji je zatvoren za javnost.

Prema informacijama iz više izvora, maloljetnik je u utorak saslušan, a kako se saznaje, ispričao je kako je Ristića udario samo jednom. Pokazalo se, nažalost, da je pad nakon udarca bio koban, budući da prvi rezultati obdukcije pokazuju da je Ristić preminuo od posljedica nesporednog udarca glavom o beton.

O verbalnom sukobu, koji je prethodio tragičnom epilogu cijelog slučaja, izjasniće se i više svjedoka koji su se kobne noći našli kod kafane u centru Bačine. Sa teškim povredama Ristić je odmah transportovan za KC Niš, ali pokušaji ljekara da ga spasu, nažalost, nisu dali rezultate.

I otac izazivao sukobe

U varvarinskom kraju tuče često završe tragično. Jedna od njih dogodila se u februaru 2019. godine, kada je među petoro prebijenih bio i Milutin Petrović (64) iz Izbenice. On je, mjesec i po dana nakon prebijanja, preminuo u KC Niš. Za sobom je ostavio udovicu Slađanu (59), takođe teško povrijeđenu u ovom incidentu, za čije izazivanje su bili osumnjičeni L. M. (26) i S. Ž. (43). Inače, S. Ž. sa bivšom suprugom ima sina i to je upravo maloljetnik koji je sada pod istragom zbog stradanja Marka Ristića.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија