Uzmi novac i pazi šta ćeš reći na suđenju

Porodica brutalno pretučene djevojke kaže da Ivana sada dobija prijeteća pisma

  • 05.09.2019. 15:45

Na našu kućnu adresu su krajem avgusta stigla dva pisma sa prijetećim porukama. U njima piše da uzme novac, odustane od tužbe i pazi šta će ispričati na suđenju.

Ovo tvrdi Ivan, brat Ivane Filipović (22) koju je 12. marta u podstanarskom stanu u Novom Sadu brutalno pretukao tadašnji dečko Đorđe Lacković (24). Nesrećnu djevojku Lacković je kobnog dana mučio i tukao satima, a djevojka je u pomoć pozvala drugaricu kada je pomahnitali mladić na kratko otišao do posla, uz prijetnju da će kad se vrati "nastaviti gdje je stao".

Ivanin brat sada tvrdi, kako se suđenje Lackoviću bliži, da na kućnu adresu dobijaju prijeteće poruke.

"Prvo pismo je došlo 24. ili 25. avgusta, a nekoliko dana kasnije i drugo. Otac ih je pročitao i po onome što mi je ispričao, navodi se da Ivana uzme novac i da u zamjenu odustane od tužbe, ali i da pazi šta će ispričati na suđenju. Još piše da uzme novac do 1. septembra, inače će biti svašta. U potpisu tih pisama stoji Petar Petrović", tvrdi on za "Večernje novosti".

On tvrdi i da Ivana danima prima i prijeteće SMS poruke sa nepoznatog broja telefona.

"Dobija upozorenja da pazi gdje ide i šta radi. Taman se malo psihički oporavi, a onda uslijede ponovna uznemiravanja", kaže Ivan.

Kako kaže, njihov otac je policiji u Bogatiću prijavio prijeteća pisma, a sama Ivana SMS poruke koje je dobila dok iščekuju suđenje Lackoviću koje će uskoro početi u novosadskom Osnovnom sudu zbog nasilja u porodici.

Međutim, kako su za "Blic" rekli iz šabačke i novosadske policije, kao i iz novosadskog tužilaštva oni nemaju nikakvu informaciju o tome da je je Filipovićeva ili njena porodica podnijela prijavu zbog prijetećih poruka i pisama.

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je bila hospitalizovana u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenju grudne hirugije.

Lacković je Ivani rukama, nogama, i drvenom motkom nanio brojne povrede: polomio joj rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posjekotina na butinama.

Lacković se nad nesrećnom djevojkom iživljavao satima, a prestao je jer je morao da ode na posao i vrati službeni kombi. Rekao joj je: "Vratiću se da nastavim gdje sam stao". Brutalno pretučena djevojka tada je pozvala najbolju drugaricu Ljubicu u pomoć koja ju je presvukla i odvela iz stana pravo u bolnicu gdje je Ivana nedjeljama ležala.

Lacković se na saslušanju pred tužiocem branio riječima da je doživio "pomračenje svijesti" i da "nije htio tako da je prebije".

"Poludeo sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam htio da ode tako daleko", pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм