ATV saznaje

Popović pušten na slobodu, nema direktne veze sa ubistvom Krunića

09:33, 12.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Za banjalučanina Sretena Popovića (42), koji je uhapšen je u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena, i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, kriminalističkom obradom utvrđeno je da nema veze sa ubistvom, saznaje ATV, te je pušten na slobodu.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je bio u kontaktu sa jednim od ubijenih napadača, Željkom Kovačevićem, ali da su bili u kontaktu vezano za druga krivična djela.

Podsjećamo, juče je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da policija intenzivno sarađuje s policijom Srbije u vezi s ubistvom Slaviše Krunića. Istakao je da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da se još ne može govoriti ko su nalogodavci niti o motivima Krunićevog ubistva.

Dosad su uhapšeni Emilio Baldo, odmah nakon zločina, i naknadno Rodoljub Gajić, Krunićev saradnik od povjerenja, obezbjeđivao mu je porodicu, a tokom sahrane je plakao i nosio sanduk s tijelom. Baldo i Gajić se nalaze u pritvoru, a za Đukanovićem je raspisana međunarodna potjernica.

Rodoljubu Gajiću je 9. juna produžen pritvor za još dva mjeseca.

Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša, a napadači su čekali skriveni u žbunju pored puta te na vozilo osuli rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom u razmjeni vatre usmrćeni su Krunić i Pavlović, te Kovačević, a ranjen je Krunićev vozač Goran Ilić.

Krunić je bio vlasnik, osim "Sector Securityja", i kompanija "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sector ADS" i "Sector ZOS", koje imaju oko 1.800 zaposlenih.