ATV saznaje

Popović pušten na slobodu, nema direktne veze sa ubistvom Krunića

  • 12.06.2019. 09:33

Za banjalučanina Sretena Popovića (42), koji je uhapšen je u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena, i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, kriminalističkom obradom utvrđeno je da nema veze sa ubistvom, saznaje ATV, te je pušten na slobodu.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je bio u kontaktu sa jednim od ubijenih napadača, Željkom Kovačevićem, ali da su bili u kontaktu vezano za druga krivična djela.

Podsjećamo, juče je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da policija intenzivno sarađuje s policijom Srbije u vezi s ubistvom Slaviše Krunića. Istakao je da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da se još ne može govoriti ko su nalogodavci niti o motivima Krunićevog ubistva.

Dosad su uhapšeni Emilio Baldo, odmah nakon zločina, i naknadno Rodoljub Gajić, Krunićev saradnik od povjerenja, obezbjeđivao mu je porodicu, a tokom sahrane je plakao i nosio sanduk s tijelom. Baldo i Gajić se nalaze u pritvoru, a za Đukanovićem je raspisana međunarodna potjernica.

Rodoljubu Gajiću je 9. juna produžen pritvor za još dva mjeseca.

Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša, a napadači su čekali skriveni u žbunju pored puta te na vozilo osuli rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom u razmjeni vatre usmrćeni su Krunić i Pavlović, te Kovačević, a ranjen je Krunićev vozač Goran Ilić.

Krunić je bio vlasnik, osim "Sector Securityja", i kompanija "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sector ADS" i "Sector ZOS", koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.