Hrvatska

Polomili ženi ruke i noge, pa je opet pokušali napasti u bolnici?

  • 11.07.2019. 15:14

Stižu nove uznemirujuće vijesti o ženi koja je prije nekoliko dana na cesti u Solinu pronađena s polomljenom rukom i nogama.

Nakon što je policajcima u splitskoj bolnici, gdje je hospitalizovana, 38-godišnja B.R. ispričala da ju je sačekala grupa muškaraca i pretukla, nepoznati muškarac pokušao je rano jutros ući u njenu bolničku sobu, saznaje Slobodna Dalmacija. 

Na vratima sobe u prizemlju KBC Split primijetila ga je gospođa koja leži u susjednom krevetu te ga je glasno upitala šta želi. Na njene riječi se probudila i B.R. koja je spavala u svom krevetu. Kada je vidio da žrtva solinskog napada nije sama u sobi, muškarac se okrenuo i pobjegao.

Cimerka opisala muškarca

Neposredno nakon neugodne posjete došli su policijski službenici Prve policijske stanice Split i razgovarali s B.R. i s njenom cimerkom koja je detaljno opisala posjetioca. B.R. nije mogla tačno opisati kako je izgledao jer je još uvijek bila u polusnu kada ga je vidjela. Međutim, njena cimerka je, uprkos starosti, detiljno opisala muškarca. Navela je visinu, građu, boju kose i odjeću u kojoj je bio.

"Ne znam što je želio, možda mi je htio nešto napraviti, a možda samo zaprijetiti. Sigurna sam kako nije imao dobre namjere ako je pobjegao kada smo ga primijetile", rekla je službenim B.R. policajcima, a prenosi Slobodna Dalmacija. 

Kako dodaju, splitska policija nakon ovog događaja razmatra koji oblik zaštite će pružiti ženi koja leži bespomoćna na krevetu s frakturama obje noge, desne ruke i lica, dodaju. 

Povezana sa sumnjivim osobama

Riječ je o istoj ženi koja je već bila žrtva brutalnog napada u aprilu prošle godine, kada je zarobljena u garažu te su joj nakon iživljavanja ošišali kosu. Zbog toga su bile privedene tri osobe, među kojima i njen bivši vanbračni suprug, 42-godišnji Igor Dokić iz Solina koji je stari znanac policije, a B.R. je povezivana s osobama koje se bave dilanjem, oružjem, paljevinama vozila i iznudama te s kriminalcem koji je na solinsko područje došao iz Srbije.

Prema jednoj od verzija, B.R. je postala meta jer nije bila dovoljno oprezna s kim razgovara o svojim saznanjima iz nelegalnih poslova te je obilježena kao saradnik policije.

Povezana vijest:

Ženu brutalno pretuklo više muškaraca, slomili su joj ruku i noge

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина