Stravično ubistvo

Polomili joj vilicu i ugušili je: Jedan osumnjičeni za mučko ubistvo Ljiljane (54) uhapšen u Foči

  • 22.09.2020. 18:43

Zoran Marić (47) uhapšen u Foči zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Kanađanke srpskog porijekla Ljiljane Simić (54) u Crnoj Gori, odranije je poznat policiji, a javnost ga je upoznala još u avgustu ove godine, kada je lažno prijavio da je otet.

Marić je nakon zločina kod Herceg Novog pobjegao u Foču, vjerovatno u namjeri da se pritaji, zbog čega je za njim odmah raspisana međunarodna Interpolova potjernica. Uhapšen je u ponedjeljak u tom gradu, u taksi vozilu, koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH.

Za Marićevim pojasom trenerke pronađena je ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopštio je juče zvaničnik policije RS.

Inače, Marić je odranije poznat policiji, piše CDM, a posebnu pažnju skrenuo je slučaj lažnog prijavljivanja otmice iz avgusta čiji je glavni akter bio upravo ovaj Crnogorac.

Naime, crnogorska policija saopštila je da je Marić dežurnoj službi prijavio u avgustu da je dan ranije otet u mestu Meljine kod Herceg Novog od strane nepoznatih osoba. Prema njegovoj verziji priče, oni su ga odvezli u nepoznatom pravcu i naneli mu teške povrede.

Policija je sprovedenim aktivnostima utvrdila da se događaj nije desio, što je potkrijepljeno dokazima. Daljom kriminalističkom obradom, policija je došla do sumnje da je Marić izvršio krivično djelo utaja na štetu jednog privrednog društva u Herceg Novom.

– Sumnja se da je 28. jula iznajmio rent-a-car vozilo marke “sitroen”, koje je 12. avgusta prodao u Bijelom Polju za određenu sumu novca i u kompezaciju dobio automobil marke “VW Golf II” – saopšteno je tada iz Uprave policije.

I tu nije kraj. Marić je i tada, baš kao i nakon ubistva Kanađanke srpskog porijekla, pokušao da pobjegne preko graničnog prelaza Ilino brdo u Bosnu i Hercegovinu, ali je zaustavljen od strane graničnih policajaca i priveden.

Ugušili Kanađanku

Više državno tužilaštvo u Podgorici zbog ubistva Ljiljane Simić (54), donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Zorana Marića (47), ali i Radomira Delića (36), a na teret im se stavlja ubistvo u saučesništvu.

Iako se u samom početku mislilo da je tijelo Ljiljane Simić, nakon što je ubijena i zapaljeno, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje. Uz to, polomljene su joj obje vilice.