"Skorpion”

Policija upala u kafić, vlasnica i konobar rasturali marihuanu

  • Извор: Аваз
  • 15.10.2021. 15:09

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa kolegama iz Treće PU i Sektora za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pretresli su ugostiteljski objekat “Skorpion” u ulici Zvornička u Novom Sarajevu.

Kako je saopšteno iz sarajevske policije, tom prilikom je kod vlasnice L.Š. (45) iz Sarajeva oduzeto oko 250 grama suve zeljaste materije u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje.

Izvršenim pretresom konobara B. Dž. (38) iz Sarajeva, oduzeta su tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asociraju na opojnu drogu marihuanu.

Također je izvršen pretres dva stana sa pratećim prostorijama koja koristi L. Š. na području općine Novo Sarajevo.

Vlasnica i konobar, koji se sumnjiče za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Тагови: