U blizini Narodne skupštine

Policija u Banjaluci pronašla tri bombe

  • 24.10.2019. 19:04

Nedaleko od Narodne skupštine Republike Srpske jutros su pronađene tri ručne bombe. Nađene su u plastičnoj kesi, pored napuštene barake.

Policija je obavila uviđaj, a bombe su uklonili demineri Republičke uprave civilne zaštite. 

Bombe su pronađene na parkingu udaljenom stotinak metara od Narodne skupštine Republike Srpske. Na ovoj lokaciji uočio ih je građanin i o tome obavijestio policiju. 

Nije poznato ko je i kada postavio bombe. Ono što se zna je da su stare i korozirane. 

"Po zahtjevu policijske stanice nadležne za tu teritoriju, naš tim Republičke uprave civilne zaštite izašao je na teren, utvrdio da se radi o tri ručne bombe koje su u međuvremenu izuzete i odvezene na Manjaču na uništavanje. Tokom dana će biti obavljeno uništavanje u skladu sa procedurama koje propisuju tu vrstu aktivnosti", rekao je Dragan Kos, pomoćnik direktora za deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite. 

Narodna skupštine Republike Srpske redovno je zasjedala. Tokom sjednice predsjednik Parlamenta je poručio da eksplozivne naprave nisu pronađene u neposrednoj blizini zgrade Skupštine i da nema smetnji redovnim obavezama. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић